Søren Paulsen

Søren Paulsen

“Den følgende dag havde jeg det fantastisk…”

Det var med stor nysgerrighed og forsigtige forhåbninger om lindring i mine anfald, at jeg kontaktede WittCare for at forsøge vakuumterapi mod Hortons hovedpine.

Jeg ankom til første behandling tirsdag den 26. september 2017 og efter en kort samtale, hvor jeg blev orienteret om, at behandlingsforløbet ville strække sig over minimum 10 sessioner, blev jeg lagt i en vakuummaskine. Jeg havde allerede set sådan en maskine hos akupunktøren i Viborg, så jeg vidste udmærket, hvordan den så ud.  Man anbringes i maskinen således, at vakuumterapien udføres på underkroppen, dvs. fra navlen og ned.

Selve behandlingen består af en serie af cyklusser på hver 16 sekunder, hvor der trækkes vakuum i 7 sekunder og udlignes i 9 sekunder. Sessionen varer i 40 minutter og omfatter 150 cyklusser. Jeg undrede mig over, hvilken indflydelse den slags behandling kunne have på en lidelse i hovedet, men jeg var indstillet på at prøve behandlingen, om ikke andet så for at kunne sige, at nu havde jeg prøvet. Selve behandlingen er yderst behagelig, og jeg faldt næsten omgående i søvn.

Umiddelbart var der intet at mærke efterfølgende, men den første nat efter behandlingen blev rigtig ubehagelig. For hver gang, jeg havde sovet i 40 minutter, vågnede jeg med stærke smerter i ganen og i højre side af overtænderne. Der var også stråling op mod højre øje, kort sagt typiske Horton smerter. Det gentog sig 5 gange denne nat, og hver gang måtte jeg sidde i mindst 20 minutter og inhalere (12 l/min.). Helt usædvanligt var der onsdag tilløb til flere anfald, som jeg hver gang måtte afværge med ilt.

Jeg var ærligt talt i tvivl, om jeg ville fortsætte behandlingsforløbet, men tænkte, at hvis dette var en følge af vakuumbehandlingen, måtte der jo være en eller anden form for påvirkning af det, der fremkalder hovedpineanfaldene. Jeg tog altså afsted til anden session. Der skete det samme som første gang. Jeg faldt i søvn i vakuummaskinen og sov som en sten.

“Den følgende dag havde jeg det fantastisk…”

Da jeg kom hjem efter anden gang, kunne jeg mærke, at der var sket en form for forandring, idet jeg pludselig ikke kunne mærke den markering, der normalt er i højre side af ansigtet, hvor anfaldene kommer. Natten var usædvanlig rolig uden anfald af nogen art, og for første gang i mange måneder blev det til flere timers sammenhængende søvn. Den følgende dag havde jeg det helt fantastisk og var fyldt med energi.

Efter at have rundet fem sessioner, kunne jeg mærke, at noget havde ændret sig. De anfald jeg fik, var ikke nær så smertefulde og langvarige som normalt. Dog var det sådan, at hvis jeg havde taget en ”morfar” om eftermiddagen og gik i seng om aftenen, så vågnede jeg efter 40 minutter med begyndende anfald, som måtte behandles med ilt. Men efter det første natteanfald var der i den efterfølgende periode ikke mere. Det var selvfølgelig ubehageligt, men dog en væsentlig forandring i forhold til det, jeg havde været vant til.

6. session var fredag den 6. oktober 2017 kl. 8:00. Når jeg kan skrive dette så nøjagtigt, skyldes det at jeg ikke har mærket noget til hovedpinen siden. Samtidig har jeg været i stand til at sove sammenhængende om natten uden de sædvanlige hovedpineafbrydelser. Det er en vild luksus, som sikkert ikke er til at forstå for mennesker, der ikke har prøvet denne lidelse. Min hustru og jeg nyder virkelig denne dejlige periode, vi befinder os i, og derfor er ovennævnte dato noget særligt for os.

I min glæde over at være blevet hjulpet til en smertefri periode, er jeg også taknemmelig over, at jeg kontaktede WittClinic. Nu kunne man forledes til at tro, at denne behandling umiddelbart ville kunne hjælpe alle Hortons patienter, men Hortons er en fællesbetegnelse for mange forskellige årsager til disse frygtelige og voldsomme smerter, så det er nødvendigt at erkende, at ikke alle Hortons patienter vil kunne få glæde af behandlingsformen. Men det ville jo i givet fald kunne konstateres ved simpelthen at prøve det på de patienter, der kunne tænkes at opsøge behandlingsformen. Det er i hvert fald vigtigt at gøre sig klart, at dette ikke er en mirakelkur, der kan hjælpe alle, men min overbevisning er, at mange Hortons Patienter kan have glæde af vakuumterapi.

Som et ekstra gode ved behandlingen, er der sket det, at min stærkt misfarvede højre fod og ankel (sort) har fået en meget bedre farve. Og det er en overordentlig glædelig sidegevinst.

“Min ryg har fået det meget bedre…”

Min ryg har fået det meget bedre, og uroen i mine ben, er væsentligt mindre. Samtidig er mine ben heller ikke så hævede længere.

“Vakuum-terapi hos WittClinic i Gødstrup, har givet mig livet tilbage…”

Efter at have været holdt alvorligt nede af sygdom i næsten ti år, er jeg nu efter ca. tredive behandlinger med vakuum-terapi så småt ved at være mig selv igen.

“Jeg har meget slidgigt i begge knæ…”

Mine muskelsmerter og spændinger i skuldre og nakke er nu helt væk. Samtidig har jeg fået mere energi.

“Efter vakuum-terapi er smerterne forsvundet…”

Begge mine knæ blev skadede i maj 2017, da jeg faldt to gange. Efter vakuum-terapi hos WittClinic er smerterne forsvundet i begge knæ. Desuden har jeg fået behandling med vakuum-terapi for smerter i højre albue (pga. tennisalbue). Smerterne er nu forsvundet, og jeg kan løfte armen helt op over hovedet.

“Jeg kan gå væsentligt længere end før, uden smerter…”

Jeg kan gå væsentligt længere end før, uden smerter, og min skinnebensbetændelse er gået i sig selv. Jeg kan varmt anbefale vakuum-terapi, til andre med problemer.

“Jeg får igen min nattesøvn…”

Jeg har i flere år haft ledsmerter og ødemer med natlige kramper i begge fødder, som har påvirket nattesøvn i stor grad.

“Efter tredje behandling lagde jeg stokkene på hylden.”

Efter ti måneder med smerter i ryg og hofte, diverse behandlinger i det bestående system – og med en til to stokke til hjælp – besluttede jeg at prøve vakuumterapi hos WittClinic.

”Det er ret imponerende…”

Vakuum-terapi har været en fast del af min hverdag de seneste par år, hvor det både har hjulpet mig hurtigere igennem skadesforløb, samt givet mig mere energi inden træning og kamp.

“Den følgende dag havde jeg det fantastisk…”

Efter at have rundet fem sessioner, kunne jeg mærke, at noget havde ændret sig. De anfald jeg fik, var ikke nær så smertefulde og langvarige som normalt.

Jeg kunne mærke en stor forbedring…

...efter et par gange kunne jeg mærke en stor forbedring, som gjorde, at jeg kunne starte håndboldtræningen op på lige fod med de andre igen.

“…hævelsen er også gået tilbage…”

Efter vakuum-terapi kan jeg nu gå bedre og jeg har fået mere energi. Benene er ikke ømme, og hævelsen er også gået tilbage.

“Mine åreknuder er svundet betydeligt…”

Jeg har i mange år lidt af åreknuder, om det er på grund af forkert fodtøj, stående arbejde eller måske arveligt ved jeg ikke. Jeg blev for 15 år siden opereret i det ene ben i Åbenrå. Men har for nogle år siden fået åreknuder på det andet ben.

“Efter vakuum-terapi, tager jeg nu kun almindelig panodil, efter behov…”

Jeg har fibromyalgi og smerter i kroppen, som følge af sygdommen. Tidligere havde jeg mange og stærke smerter, og tog meget smertestillende.

“Jeg er rigtig glad, og har kun god erfaring med vakuum-terapi…”

Jeg havde tidligere slidgigt i begge mine skuldre, efter mange år som maler. Højre skulder var ekstra belastet med store smerter, efter en operation i april 2016. Jeg var delvist sygemeldt, indtil jeg startede i vakuum-terapi…

”Jeg restituerer langt hurtigere…”

...efter bare to behandlinger i vakuum-terapi havde jeg meget mere bevægelighed i mit lår, og efter slet ikke at kunne bøje det pga. et trælår, kunne jeg nu bøje det mere end 90 grader. Jeg mærker markant forbedring og restituerer langt hurtigere hver gang jeg er i vakuum.

“Jeg har helt klart fået det bedre i kroppen ved behandlingerne, og mine smerter i siden er gået ned i styrke.”

Jeg synes også jeg har været mere rolig siden jeg begyndte forløbet, og min svimmelhed har aftaget en anelse. Jeg har derfor håb for at vakuum terapien kan være det jeg mangler for at blive rask, efter godt 5 års sygdom.

“Efter 10 behandlinger er der en mærkbar ændring.”

Efter at have været i vakuumterapi med begge mine arme et par gange, begyndte jeg at sove bedre om natten. Antallet af anfald faldt hurtigt, og i dag er jeg anfaldsfri.

“De daglige smerter i ryggen er væk…”

Tidligere havde jeg store smerter i lænden og i ryggen, og var derfor meget stiv i ryggen. Derudover har jeg døjet meget med kramper i lægmusklerne, hævelse i nedre del af ben og fødder, samt periodisk smerter i sit venstre knæ.

“Det føles i det hele taget meget lettere at gå…”

Jeg havde tidligere ofte ondt i fødderne, især fra morgenstunden, men det har vakuum-terapien hjulpet på.

“Efter 5 behandlinger kunne jeg mærke forandring ved skulderen – væskepuklen er væk…”

Efter et brystkræftforløb i 2009, udviklede jeg et lymfødem i højre arm og om på skulderen.

“Efter vakuum-terapi er smerterne i begge mine knæ forsvundet.”

Da jeg ikke kunne knibe hånden sammen og havde mange smerter blev jeg anbefalet at prøve vakuumterapi hos Witt Clinic.

“…vakuum-terapi givet mig en bedre søvn, dejlige varme hænder og fødder…”

Vakuum-terapi har præcis givet mig den mulighed at blive så meget smertefri, at jeg kan lave de øvelser, som fysioterapeuten har givet mig, og jeg har fået en næsten smertefri hverdag.

“Vakuum har hjulpet mig med mine smerter…”

Jeg har smallfiber neuropati – en sygdom, der udarter sig i at jeg har konstante smerter i hele kroppen samt at jeg har meget uro i mine ben og arme. Desuden mister jeg balancen engang imellem (ikke svimmelhed).

“Den mørke/blålige misfarvning er blevet væsentlig mindre…”

Jeg har ikke så kolde fødder længere. Tværtimod så er jeg begyndt at svede på fødderne en gang imellem, noget jeg ikke har gjort i flere år. Jeg har heller ikke så meget uro i benene om aften.

”Det har virkelig været effektivt…”

Vakuum-terapi har virkelig været et mirakel for helingen af min fod. Jeg vred om til håndboldtræning og havde store smerter og hævelse.

”…skinnebensbetændelsen forsvandt nærmest fra den ene dag til den anden.”

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg var skeptisk da jeg blev foreslået at forsøge mig med vacuum behandling for at afhjælpe min skinnebensbetændelse, men da jeg oplevede hvordan skinnebensbetændelsen forsvandt nærmest fra den ene dag til den anden, så fik piben en anden lyd!

“…efter bare 2 behandlinger har jeg ikke ondt i hverken min ankel eller min ryg”

Efter et meget kompliceret ankelbrud (for 3 år siden) med rigtig mange smerter, har jeg prøvet mange forskellige ting i håbet om at blive smertefri, men intet har hjulpet. Jeg har fået at vide af ortopædkirurgerne, at det eneste man kunne gøre var at gøre min ankel stiv.

“Jeg kan på det varmeste anbefale vakuum-terapi…”

Jeg begyndte behandlingerne i håb om, at mine kroniske smerter i fødderne ville blive mindre.

“Jeg har sukkersygekomplikationer…”

Tidligere havde jeg store smerter i lænden og i ryggen, og var derfor meget stiv i ryggen. Derudover har jeg døjet meget med kramper i lægmusklerne, hævelse i nedre del af ben og fødder, samt periodisk smerter i sit venstre knæ.

“Efter vakuum-terapi mærker jeg en markant forbedring…”

Gennem 4 år har jeg døjet med smerter i lægmusklerne, hælspore, kolde fødder, samt stikkende smerter i fødderne.

“Efter 8 behandlinger var både ben og knæ i normal størrelse og smerterne var helt forsvundet”

I forbindelse indoperation af nyt knæled var der efterfølgende opstået betydelig væskedannelse i mit højre ben og knæ, hvilket var til stor gene i min dagligdag. Jeg prøvede bl.a. akupunktur i forsøg på at reducere væskedannelsen men forgæves.
Bodil Riis Nielsen

“…efter 10 behandlinger, er uroen/smerterne væk…”

Jeg henvendte mig til Witt Clinic pga. uro/ondt i benene. Efter 6-7 behandlinger kunne jeg virkelig føle en mærkbar forbedring af mine smerter. Nu efter 10 behandlinger, er uroen/smerterne væk.

“Jeg har fået mere energi, hovedpinen er væk…”

Tidligere kunne jeg næsten ikke stå og gå. Jeg har fået mere energi, hovedpinen er væk, og smerterne i lænden er næsten også væk.

“…skulderen er meget mere mobil…”

Mine muskelsmerter og spændinger i skuldre og nakke er nu helt væk. Samtidig har jeg fået mere energi.
Bjarne Villadsen

“Jeg har efter 10 behandlinger hos WittClinic følt en mærkbar fremgang…”

Min oplevelse af WittClinic har været positiv, lige fra en smilende velkomst fra et venligt og imødekommende personale, til en yderst professionel og kompetent behandling.

Jeg er kommet mig hurtigere over min skade…

Efter vakuum-terapi er jeg kommet mig hurtigere over min skade, så jeg igen kan spille professionel håndbold for fuld kraft.

“Selv mine gamle strækmærker svinder…”

Mine muskelsmerter og spændinger i skuldre og nakke er nu helt væk. Samtidig har jeg fået mere energi.

“…der er intet at se på mit ben og jeg er stoppet med at anvende støttestrømper…”

Lige efter min blodprop havde jeg så store smerter, at jeg troede jeg skulle miste mit ben – jeg kunne ingenting! Jeg fik på sygehuset at vide at det altid ville kunne ses på mit ben samt at jeg skulle gå med støttestrømpe i to år.
Vivi Frølund

“Anklerne er ikke så stive at det gør ondt…”

Jeg har været glad for forløbet på de 10 behandlinger. Jeg har mærket en klar bedring i mine ankler og under fodsålerne. Jeg kan nu stå op og gå uden at føle at jeg enten går på glas eller vat.
Lilly i VacuMed

“Mine ben er blevet markant varmere og smerten er betydeligt mindre…”

Jeg har døjet med kolde ben i mere end 2 år. De føles som istapper indvendig og det er rigtigt ubehageligt og det gør meget ondt.
Annette Kjærhede i vakuum

“Efter 10 behandlinger er smerterne også aftaget…”

Jeg har prøvet vakuumterapi for at se om det kunne afhjælper nerveforstyrrelser samt smerter i mine ben og især fødder. Efter 4. behandling begyndte især snurren og prikken i mine fødder at aftag.

“Jeg havde ondt i en betændt slimsæk.”

Efter 10 behandlinger mærker jeg ikke længere noget til den betændte slimsæk i min hofte, som jeg ellers havde meget ondt i, da jeg 3 uger forinden startede til behandlingerne.

“Efter vakuum-terapi har jeg fået følelsen tilbage…”

I forbindelse med en brækket fod og en operation, der efterlod en del nerver og muskler skåret over i underbenet, havde jeg ingen følelse i foden og skinnebenet.

Vakuum-terapi afhjælper mælkesyredannelse og hævelse

Tina træner og presser hendes krop maksimalt! Hun bruger vores intermitterende vakuum-terapi til at afhjælpe mælkesyredannelse og hævelse i benene, og har derudover hele tiden brug for restitution.

“Mit primære formål med at bruge vakuum-terapi har været for at styrke mit kredsløb…”

...jeg vil gerne bevare et højt aktivitetsniveau så langt tid som muligt – og det er som bekendt lettere at forebygge end at helbrede, især når man kommer op i alderen.
Ulla Ebdrup

“Jeg oplevede at jeg fik mere energi…”

Jeg oplevede at jeg fik mere energi, også selvom jeg skulle køre langt, virkningen er aftaget, men jeg oplever at mine smerter i fødderne har aftaget lidt. Jeg overvejer at få en behandling hver 14 dag.

“Jeg har igen fået følelse i fødderne…”

Tidligere kunne jeg hverken mærke varme eller kulde i fødder og tæer; – og på et tidspunkt fik jeg en torn i foden uden at mærke det.

“Antallet af anfald faldt hurtigt, og i dag er jeg anfaldsfri.”

Efter at have været i vakuumterapi med begge mine arme et par gange, begyndte jeg at sove bedre om natten. Antallet af anfald faldt hurtigt, og i dag er jeg anfaldsfri.

“Nu kan jeg mærke at begge benene har fået god blodgennemstrømning…”

Jeg blev påkørt bagfra af en cyklist tilbage i 2001 og fik blodprop i det ene ben. Derudover har jeg døjet med hævelse og åreknuder samt at min ryg er skæv.

“…jeg har ikke længere hævede og trætte ben – jeg er meget tilfreds…”

Jeg døjede tidligere meget med dårlig blodcirkulation og hævelse i benene. Jeg blev træt i benene, og plejede altid at bruge støttestrømper, når jeg skulle ud og flyve.

“Efter 5 behandlinger forsvandt smerterne og kunne mærke en forbedring”

Da jeg ikke kunne knibe hånden sammen og havde mange smerter blev jeg anbefalet at prøve vakuumterapi hos Witt Clinic.

“MEGET reduceret, så nu tænker jeg ikke så meget på det længere.”

Efter at have været i vakuumterapi med begge mine arme et par gange, begyndte jeg at sove bedre om natten. Antallet af anfald faldt hurtigt, og i dag er jeg anfaldsfri.

“Nu kan jeg gå meget længere uden smerter…”

Tidligere fik jeg meget ondt i låret når jeg gik, og kunne blot klare få hundrede meter uden pause. Nu kan jeg gå meget længere uden smerter. Mine muskelsmerter og spændinger i skuldre og nakke er nu helt væk. Samtidig har jeg fået mere energi.